Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Ψυχολογία- Σχέσεις                                       "Bad blood" ή αλλιώς μίσος
Ακούγοντας το τραγούδι της αγαπημένης Taylor Swift, "Bad Blood" μου ρθε στο μυαλό,το κλασσικό πρόβλημα των ανθρώπων. Το μίσος. Κατ'εμε το μίσος είναι συσσωρεύση αρνητικών συναισθημάτων,μοιάζει με την έχθρα και την αντιπαλότητα,αλλά είναι ακόμα πιο βαθύ από αυτά.

Ουσιαστικά "μαυρίζει" την ψυχή. Ναι,αυτό ακριβώς κάνει.Διότι από την στιγμή που με κάποιον άνθρωπο έχεις τελειώσει,ανεξαρτήτως του ρόλου που αυτός/η είχε πριν,δεν έχει νόημα να μισείς.
 Οτιδήποτε και αν έχεις πάθει από οποιονδήποτε,δεν έχεις λόγο να μισείς. Γιατί πολύ απλά δεν θα κερδίσεις κάτι από αυτό,αντίθετα μάλιστα θα χάσεις χρόνο και πολύτιμη ενέργεια που θα μπορούσες κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις για κάτι καλό.

Μη σπαταλιέσαι λοιπόν με σχέδια ολικής εξόντωσης του εχθρού ή να πως θα σκοτώσω την/τον νυν του ή να πως θα σκοτώσω την καινούρια κολλητή της/του. Γενικά άσε τις δολοφονίες για την ώρα. (Γέλιο μάγισσας).

Ασχολήσου με εσένα και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ξεπεράσει αυτό που τον οδήγησε στο μίσος.Ίσως ευθύνεσαι και εσύ που έχεις έρθει σ'αυτή τη θέση. Ε; ε; ε;
Και μην ξεχνάς πως,ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθείς κάποιον,είναι πρώτον να του δείξεις όντως οτι δεν τον χρειάζεσαι και δεύτερον, όντως να μην τον χρειάζεσαι. Στην τελική όλα επιλογές είναι σε ετούτη τη ζωή.(εικόνα : πηγή We heart it) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου