Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Everyday Life

                      Οδηγός Επιβίωσης για πρωτοετείς


Αγαπητέ wannabe πτυχιούχε,

Μην φρικάρεις που είσαι πρωτάκι,όλα μαθαίνονται σε αυτή την ζωή!

Εδώ είμαι εγώ να παρουσιάσω τα DO's & DONT'S της φοιτητικής ζωής.

Και ξεκινάμε: 

DO's 

  • Σαν καλό φυτουκλάκι,εεεμ φοιτητριάκι εννοούσα,να παρακολουθείς όσο αυτό είναι εφικτό τα μαθήματα της σχολής,για να μην τα βρεις μπαστούνια στην πρώτη εξεταστική.
  • Μείνε (αν θέλεις) όσο τον δυνατόν πιο μακριά από παρατάξεις,γενικά όλες τις παρατάξεις, εκτός και αν από τα δεκαοκτώ είσαι ώριμο νιάτο και ξέρεις που ανήκεις πολιτικά. ( Με γεια σου με χαρά σου λοιπόν)
  • Δεν θα'ταν κακή ιδέα να προσπαθήσεις να μάθεις λίγα πράγματα γύρω από την σχολή και το πανεπιστήμιο,να εξερευνήσεις την βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο,να κάνεις μια βόλτα στους διαδρόμους. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται στην ζωή σου,κρίμα δεν είναι να μείνεις μόνο στο εξώφυλλο;
DONT'S
  • Είναι λάθος να επηρεάζεσαι από συμφοιτητές όσον αφορά τον τρόπο διαβάσματος ή την εκπόνηση εργασιών. Ο καθένας έχει τον τρόπο του για να αποδίδει. Αν έχεις κάποια δυσκολία καλύτερα να ρωτήσεις τον καθηγητή σου!
  • Κάνε όνειρα,αλλά κράτα μικρό καλάθι. Μην περιμένεις να σε αγαπήσουν άτομα που σε ξέρουν μόνο ένα-δυο μήνες,θα απογοητεύτεις. Το πανεπιστήμιο είναι ένας τεράστιος χώρος,σίγουρα θα βρεις τα κατάλληλα άτομα για παρέα.
  • Πότε μα ποτέ μην παραιτείσαι! Και να μην τα καταφέρεις σ'αυτό το εξάμηνο,σίγουρα θα είσαι καλύτερος/η στο επόμενο. 
Ελπίζω να σας κατατόπισα (περίπου) !
Και μην ξεχνάτε :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου