Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Ψυχολογία- Σχέσεις      Η "γλώσσα" του σώματος.


Η γλώσσα του σώματος,λέει πιο πολλά από τα λόγια,υποστηρίζουν οι ειδικοί.

 Από τις κινήσεις του σώματος, τον τρόπο που στέκεται κανείς στον χώρο, ακόμη και τον τρόπο που χαιρετά κάποιον, μπορεί να μεταδώσει μηνύματα που πιθανόν διστάζει ή δεν επιθυμεί να εκφράσει λεκτικά.

 Είναι γνωστό άλλωστε, πως οι περισσότεροι άνθρωποι σχηματίζουν άποψη για κάποιον που γνωρίζουν για πρώτη φορά πριν μιλήσουν μαζί του. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα καθημερινής χρήσης του "Body Language" -όπως λένε και στο χωριό μου-είναι οι χειραψίες και οι εκφράσεις του προσώπου.
 Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις αν κάποιος σε συμπαθεί,από τον τρόπο που θα σου σφίξει το χέρι ή από το βλέμμα και το ύφος.

 Ας μην ξεχνάμε κιόλας,ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής,οπότε ό,τι συναίσθημα νιώθουμε,αντικατοπτρίζεται σε αυτά! 

Ως γνωστόν,τα παιδιά είναι οι καλύτεροι "ομιλητές" της συγκεκριμένης γλώσσας. Γιατί απλούστατα,δεν μπορούν να κρύψουν ή να ελέγξουν τις σωματικές τους εκφράσεις,σχετικά με τα συναισθήματα.Για παράδειγμα,ένα παιδάκι όταν προσπαθεί να κρύψει κάτι,κοκκινίζει ή κοιτάζει προς τα κάτω,επίσης παρατηρούμε αλλαγή στον τόνο και στη χροιά της φωνής! 

Να ξέρετε πάντως ότι ειδικά όταν κάποιος λέει ψέματα,γίνεται κόκκινος σαν τοματοπελτές!
Χο χο 

                                           (εικόνα,πηγή:We heart it)
-ΑθηνάΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου