Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Ψυχολογία-ΣχέσειςNew year,new me (blah,blah,blah)

καινούρια χρονιά,(μήπως είναι ίδια με την παλιά;)

Κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς,κάνεις τον απολογισμό σου. Τα πράγματα που είδες,τους ανθρώπους που γνώρισες,εκείνους που ήρθαν,εκείνους που έφυγαν,εκείνους που πηγαινοέρχοναι και άλλα πολλά. Κάνεις τα κουμάντα σου. Λες δυνατά και το δηλώνεις,

φέτος θα είναι μια διαφορετική χρονιά,φέτος θα διορθώσω όλα τα λάθη και θα βελτιώσω όλα τα σωστά!

Ναι,κοίτα. Είναι ωραίο να έχεις όνειρα & φιλοδοξίες. Αλλά ας το παραδεχτούμε. Είναι πρακτικά αδύνατον,πρώτον να υπενθυμίζεις  στον εαυτό σου-κάθε μέρα αυτού του νέου ξεκινήματος-οτι πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου και δεύτερον,υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που συμβαίνουν απρόοπτα,εκεί δεν μπορείς να λειτουργήσεις σύμφωνα με το "πλάνο". 


 
Επίσης,δεν είναι κακό να κάνεις λάθη που και που.Από τα λάθη θα γίνεις πιο σοφός/η και θα καταλάβεις τι σου ταιριάζει καλύτερα! Τέλος,μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σου! Κανείς δεν αλλάζει σε μια μέρα. Ίσως μπορείς με baby steps να διορθώσεις αυτά που σε ενοχλούν πολύ,αλλά αυτό θέλει χρόνο και επιμονή. Μάθε να σε αγαπάς,ακόμα και με τα στραβά σου! Από εμένα,καλή χρονιά,εύχομαι ο καινούριος χρόνος να φέρει υγεία,αγάπη,γαλήνη και πολλά πολλά χαμόγελα!
With love,Αθηνά_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου